Bewandel de oude postroute langs Tsumago

DSC_0147

Air mail was er nog niet. De post ging veel vroeger langs de Nakasendo route. Die liep in het binnenland tussen Tokyo en Kyoto. Een origineel deel van die route bestaat nog steeds. De 7,8km tussen de postdorpen Magome en Tsumago zou het mooiste stuk zijn. Een aangename, eenvoudige wandeling met Floris de hele weg in de draagrugzak.

Deze diashow vereist JavaScript.

Onderweg is er een mooi theehuis met een vriendelijke oude man. Als je zegt dat je Nederlands kan, tovert hij een reisboekje tevoorschijn waar hij met z’n foto instaat. Wie geluk heeft, wordt getrakteerd op een Japans volkslied.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Het eindpunt is een ware beloning: Tsumago een vredevol, rustig dorpje met mooie donkerhouten huizen, winkeltjes en restaurants. Vul je energie aan met ramen, ijs of gevulde warme broodjes.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Praktisch:
We stapten van Magome naar Tsumago, dat is de minst moeilijke richting. We parkeerden de auto op voorhand in Tsumago. Er is een bus tussen beide dorpen. Probeer op voorhand de uren te pakken te krijgen, we moesten meer dan een uur op een bus wachten, dus namen we (met 4 en een baby) een taxi voor ongeveer dezelfde prijs van 4 bustickets. Laat je niet beetnemen door gidsen die zeggen dat je er 3 tot 6 uur op wandelt, een realistische inschatting is rond de 2à3 uur. Er is een theehuis onderweg, maar neem je lunch zelf mee.

 

2 gedachten over “Bewandel de oude postroute langs Tsumago

  1. Nice! Dat stukje heb ik ooit nog gedaan met Domi. Vanuit Tokyo -> in een minshuku blijven slapen in Narai, wat hogerop in de bergen -> met de trein naar Magome etc… Zalig

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s