Sulplise

IMG_2599

Daar gingen we dan…

Deze diashow vereist JavaScript.

Na een dikke week van voorbereiden en selecteren (wat moet zeker mee in de valies, wat kan 2 maanden onderweg met de boot), spullen droppen bij gegadigden en bij de kringwinkel, het laten ophalen van rental stuff, de tornado van de Japanse verhuizers trotseren (efficiëntie boven!), urenlang poetsen (dank u Stan!), dan de sleutels overhandigen, de check van het appartement, de auto teruggeven, afscheid van de crèche, op hotel, nog een diner met vrienden en nog een allerlaatste ontbijt met de buren vlak voor we in de taxi naar de luchthaven stapten, … was het echt zo ver…

Terug naar België

Waar we zeer warm onthaald werden!

Deze diashow vereist JavaScript.

Merci aan de vriendinnen voor de ‘sulplise’ op de luchthaven

Deze diashow vereist JavaScript.

En na een week een koude douche volgde: amai zo veel vuil op straat, en oei wat zijn ze hier onvriendelijk, en euh ik kan niet met de buggy op het voetpad stappen wegens te smal, losse tegels en een jungle aan onkruid. Die verkeersagressie man! ‘Ik had toch gedacht dat het hier nog warmer zou zijn’, en voel ik daar politieke/communautaire spanningen?…. Een kleine crash, een cultuurshock. We moeten wennen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Maar ook: familie en vrienden, petekindjes, veeel groentjes, champignons verpakt per 500g in plaats van per 5 stuks. Betaalbaar fruit! Een tuin! Lekker (bio) eten en drinken! Cultuur opsnuiven! Terrasjes! Herkenbare muziek op de radio! Boetiekjes in de straten -in Japan is windowshoppen onmogelijk, alles steekt weg in torenhoge winkelcentra.

Stilaan beginnen we onze draai te vinden in ons nieuwe (maar zeer oude) huis en ons oude, maar plots minder vertrouwde land. Met dank aan helpende handen en bemoedigende woorden.

Vertrekken is soms eenvoudiger dan terugkeren. Maar we weten: de ene plek is niet beter  dan de andere, ze is gewoon anders.

 

 

 

 

Een gedachte over “Sulplise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s